Montana UOLP Program Esasları

GAZİ ÜNİVERSİTESİ (G.Ü.) – MONTANA STATE UNIVERSITY (MSU)

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİ

ULUSLARARASI ORTAK LİSANS PROGRAMI (UOLP)

 

UOLP –İnşaat Mühendisliği Programı 2012 yılında eğitim–öğretime başlamış olup 2016 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Programa ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yerleştirme yöntemi ile kayıt olunur.  Program, Ankara’da bulunan Gazi Ünv. Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Amerika Birleşik Devletleri, Montana Eyaletinin Bozeman kentinde bulunan Montana State University İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından ortaklaşa yürütülmektedir. Program dili %100 İngilizcedir. Program dört yıl süreli olup ayrıca bir yıl süreli hazırlık sınıfı mevcuttur. Dört yıllık lisans eğitiminin, birinci ve üçüncü sınıfları Türkiye’de Gazi Ü. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde, ikinci ve dördüncü sınıfları ise A.B.D.’de Montana State Univ. İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde (Bozeman kentindeki yerleşkede) gerçekleştirilmektedir. Bu programda eğitim ücretli olup her yıl için ödenecek eğitim ücreti akademik dönemin başında açıklanmaktadır. MSU için ödenecek ücretler A.B.D. Doları, Gazi Ü. İçin ödenecek ücretler Türk Lirası cinsinden ilan edilmektedir.

Gazi Üniversitesi yurt imkânı sunmamaktadır. Barınma imkanları olarak devlet yurtları, özel yurtlar ve konut kiralama olarak sıralanabilir. Barınma için Gazi Ünv.’nin anlaşmalı olduğu herhangi bir kurum veya kuruluş mevcut değildir. MSU’da Bozeman kampüsü içerisinde ücreti karşılığında yurt imkânları mevcuttur. Yurt özellikleri, fiyatları ve diğer bilgiler için MSU web sayfası ziyaret edilmelidir (https://www.montana.edu/reslife/halls/). Bozeman kentinde de özel konut kiralama şeklinde barınma imkânları mevcuttur.

Programa burslu öğrenci kabulü yoktur. Her iki üniversite ile ilgili daha detaylı bilgiler;

Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ile ilgili bilgiler:   https://mf-im.gazi.edu.tr/

MSU ile ilgili bilgiler:   https://www.montana.edu/

adreslerinden temin edilebilir.

Programın işleyişini düzenlemek amacıyla her iki üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyelerinden birer koordinatör belirlenir. Koordinatörler her dönem açılacak derslerin ve sınavların düzenlenmesi, öğrencilerin derslerine kayıt işlemleri, öğrenci-danışman iletişimi gibi konularda  görev yaparlar.

A.B.D.’ye yapılacak ziyaretler için vize alınması zorunludur. Vize için gerekli öğrenci belgeleri MSU tarafından Gazi Ü.  Koordinatörüne posta yoluyla gönderilir. Vize ile ilgili tüm işlemlerden öğrenci sorumludur. Bu programda öğrenci olarak kayıtlı olmak vize muafiyetini sağlamaz.

background image